تا قبل از چالش مومو، چالش نهنگ آبی گسترش پیدا کرده بود که باعث کشته شدن جوانان ایرانی زیادی شد و حالا چالش مومو رواج پیدا کرده که طبق شنیده ها ممکن است جان افراد زیادی را در خطر قرار دهد.
مومو (Momo)، یک مجسمهی دختری با ظاهری زشت همراه با خندهای مانند جوکر طراحی شده که تصویر مومو اولین بار در اینستاگرام توسط فردی با نام ناناکو که یک عروسک ساز است منتشر شد و پس از آن به شهرت جهانی دست یافت.
در حقیقت یک اکانت واتس اپ است که تصویر پروفایل عکس مومو گذاشته شده است. در واقع تصویر پروفایل مومو فتوشاپ یا ویرایش شده نیست، بلکه تصویری از یک مجسمه از مجموعه آثار عروسکهای نمایشگاه توکیو ژاپن است که قسمتهایی از آن بریده شده و تنها تصویر صورت زشت آن، در پروفایل نمایش داده شده است.
این موجود در افسانه های ژاپنی، یک موجود وحشتناک و پرنده است که طبق افسانه ها، گاهی اوقات اقدام به دزدیدن بچه ها نیز میکرده اند.
داستان Momo از فیس بوک شروع شد و پس از معرفی و مشهور شدن این مجسمه، در یک گروه فیس بوک، کاربران برای ایجاد ارتباط با یک شماره ناشناس به چالش کشیده شدند.
برخی از کاربران اظهار داشتند که اگر پیامی را برای مومو ارسال کنند، مومو با تصاویری وحشتناک، خشونت آمیز و حتی تهدید آمیز جواب آن ها را می دهد.
این چالش با ارسال پیام به مومو آغاز شده و پس از آن پیام های تهدید آمیز، خشونت بار و وحشتناک به کاربر ارسال می گردد.
این بازی ابتدا از آرژانتین آغاز و سپس تا ایالات متحده، آلمان، فرانسه و دیگر کشورها گسترش یافت و تاکنون خودکشی یک دختر نوجوان 12 ساله را به آن نسبت می دهند.
پس از انتشار این بازی در فیس بوک، حال مومو در واتس اپ اقدام به انتشار کرده است و از طریق این پیام رسان قربانی می گیرد.
برخی از کارشناسان حوزه نرم افزاری، این چالش را حقهای برای سرقت اطلاعات کاربران عنوان کرده اند و برخی دیگر نیز آن را یک چالش بیمارگونه، همچون نهنگ آبی، نامیده اند.
سوالی که ممکن است برای برخی از کاربران پیش آمده باشد این است که ایجاد ارتباط با یک شماره ناشناس و احیانا دریافت چند تصویر و پیام، که به آن ها می توان اهمیتی نداد، چه خطراتی می تواند داشته باشد؟
رییس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا ناجا با اشاره به ارسال کلیپ های مومو برای برخی کاربران به خصوص دانش آموزان گفت: والدین در این خصوص دقت بیشتری داشته باشند و تهدیدات ارسال کنندگان کلیپهای مومو را جدی نگیرند و استرس و اضطراب به فرزندان خود منتقل نکنند.
پاشایی تاکید کرد : پیام هایی که در این زمینه به دانش آموزان ارسال می شود، چه پیام های تصویری یا صوتی، خانواده ها را نگران نکند.
این چالش در حال اجرا شدن نیست. فقط یک سری مردم آزار هستند. دستگیری و شناسائی در چند تا استان داشتیم.
پرونده در حال رسیدگی است. متاسفانه ژست های اجتماعی در فضای مجازی هست و چند وقت این هست و چند وقت دیگر می روند یک ژست دیگر را شروع می کنند. خانواده ها مراقب فرزندانشان باشند و مطمئن باشند که هیچ اتفاقی برای فرزندانشان نمی افتد.
در مورد «چالش مومو» گفته میشود کودکان را به خودکشی و حملات خشونت آمیز تشویق می کند؛ اما کارشناسان و مسئولان میگویند این چالش ابداً جدی نیست.
متاسفانه برخی خانواده ها در پی ارسال پیامها و کلیپ های چالش مومو برای فرزندانشان به جای راهکارهای فنی و صحبت کردن با آن ها نگرانی بیشتری به فرزندان خود منتقل کرده و باعث ایجاد اضطراب در فرزندانشان شدهاند.
با گسترش اینترنت و پر سرعت شدن آن در جامعه، نگرانی خانواده ها برای استفاده فرزندان آنها و خطرات احتمالی استفاده از آن بیشتر شده که حتی بارها شنیده شده که استفاده بی رویه منجر به خطرات جانی برای جوانان شده است.
والدین بایستی بجای جلوگیری از فرزندان خود در مورد استفاده از این فضای مجازی، به آنها آموزش های لازم در جهت استفاده درست و مفید را به آنها بیاموزند تا بعدها دچار مشکلات نشده و از خطر های احتمالی جلوگیری شود.
آیا رابطه تتلو و سحر قریشی واقعیت داره؟
در طول آموزش والدین میتوانند فرزندان خود را همراهی کرده تا چنانچه کمکی یا آموزش خاصی نیاز بود به آنها داده شود.
سعی کنید بعد از اتمام آموزش فرزنداتان را در فضای مجازی رها نکنید، و هر از گاهی از تجربه های او بپرسید و با او صحبت کنید تا به پیشروی او در این عرصه پهناور پی ببرید.
پژوهشگران اینترنت بریتانیا می گویند هیچ گزارشی از اینکه کسی از این چالش به خود آسیب زده باشد وجود ندارد.
عامل راه اندازی این چالش و تصاویر موجود برای ترساندن و آزار و اذیت نوجوانان بوده است.