طرز تهیه شله زرد برای 20 نفر
شله زرد بک دسر خوشمزه و شیرین است که در بین هموطنان ما از محبوبیت خاصی برخوردار است. این دسر ایرانی معمولا در مراسمات مختلف نیز به عنوان یک غذای نذری طبخ و پخش می گردد.
جالب است بدانید روش پخت شله اینقدر آسان و راحت است که اگردر منزل خواستید یک دسر خوشمزه آماده کید، می توانید به آشپزخانه مراجعه کنید و به روش زیر این غذای خوش طعم را طبخ نمایید.
در این مقاله ما آموزش رو با درست کردن شله زرد برای 4 نفر شروع میکنیم، و در ادامه با یک دستور تهیه شله زرد برای ۲۰ نفر در خدمت شما خواهیک بود.
مواد لازم برای شله زرد ۴ نفره
برنج 1 پیمانه
آب 6 پیمانه
گلاب 1.2 پیمانه
پودر ژلاتین 1 قاشق غذاخوری
شکر 2 پیمانه
کره 50 گرم
هل 1.4 قاشق غذای خوری
زعفران نصف استکان
خلال بادام 1.4 پیمانه
طرز تهیه شله زرد
برنج را دو الی سه بار با آب سرد بشویید و آن را به مدت 24 ساعت در آب خیس کنید. در صورتیکه زمان مناسب برای این کار را نداشتید، برنج را از 6 ساعت قبل در آب بخیسانید. اگر برنج شما نیم دانه است، 3 تا 4 ساعت برای خیساندن برنج کافی است.
هلها را در لیوانی از گلاب قرار دهید و کناری بگذارید.
برنج خیسانده شده را در دیگ یا قابلمه بدون درب روی حرارت زیاد قرار دهید تا زمانی که آب برنج به جوش بیاید. توجه کنید که قبل از اضافه نمودن سایر مواد اولیه، برنج به آرامی باید بپزد تا زمانی که کاملاً چسبناک شود. به طور کلی برنج باید بافتی لطیف و صاف بدون اثری از برنج اصطلاحاً زنده داشته باشد. (در این مرحله از هم زدن برنج خودداری کنید.)
بعد از اینکه آب برنج کاملا خشک شد، زعفران را در سه مرحله به ظرف اضافه کنید و هم بزنید. توجه داشته باشید که در این مرحله از بیم ته گرفتن شله زرد، آب به آن اضافه نکنید. چرا که در مرحله بعدی، شکر اضافه شده خود موجب آب انداختن برنج می شود.
شکر دومین ماده ای است که به نذری اضافه می شود. بعد از چند قل جوشیدن، هل یا عرق هل همراه با گلاب را در چند مرحله اضافه می کنیم. در مرحله بعدی پودر ژلاتین را اضافه نمایید و به خوبی در مواد مخلوط کنید. برای اطمینان از حل شدن آن در مواد، میتوانید پودر ژلاتین را به روش بن ماری در آب حل کرده سپس به دسر اضافه کنید.
درصورت تمایل، خلالهای بادام را در گلاب خیسانده سپس حدود 20 دقیقه قبل از تمام شدن مراحل پخت به شله زرد اضافه نمایید.
در پایان ترکیب به دست آمده را مخلوط می کنیم تا مواد به خوبی به خورد هم بروند. این ترکیب را به مدت ۱ ساعت با قرار دادن دم کنی روی قابلمه یا دیگ روی حرارت ملایم قرار می دهیم.
حالت قالبی این غذا به دلیل پودر ژلاتین است که اگر علاقه ای به آن ندارید، کافیست آن را از لیست مواد اولیه خود حذف کنید.
از آنجایی که این شله زرد شکل پذیر است، می توانید آن را در قالبهای کوچک ریخته و حدود ۶ تا ۷ ساعت در یخچال نگهدارید تا کاملا فرم بگیرد. سپس با خلال پسته، بادام یا دارچین تزیین کنید.
مواد لازم برای شله زرد قالبی برای 20 نفر
برنج 2.5 پیمانه
شکر 5 پیمانه
آب 15 پیمانه
کره 100 گرم
گلاب 1.5 پیمانه
هل به میزان لازم
پودر ژلاتین 2.5 قاشق غذاخوری
زعفران به میزان لازم
خلال بادام 250 گرم
نکات کلیدی برای تهیه “شله زرد نذری”
5 مدل ساده برای تزیین شله زرد: